Cumartesi

Hackerlardan Bıkan Sony Yöneticileri BlackBerry Kullanmaya Başladı

Hacker’larla başı dertte olan Sony yöneticileri çareyi eski teknoloji telefonlarda buldu. Kriptolu mesajlaşma sistemine sahip BlackBerry’lere geçiş yaptılar.

Dünya genelindeki bilgisayar sistemleri saldırıya uğrayan Sony yöneticileri, meydana çıkan korsan saldırılarından korunmak için normal insanların başvuracağı çareyi düşünerek eski teknoloji aletlere yöneldi.

Wall Street Journal ve New York Times’in haberine göre, Sony’nin yöneticileri fiziksel not defterlerine, otomatik olmayan maaş çeki makinelerine ve Sony’nin tavan arasında bulunan BlackBerry telefonlarına geri döndü.
Sony’nin yöneticileri kendilerine dağıtılan BlackBerry telefonlarla, Sony’nin saldırıya uğrayan sunucusu yerine BlackBerry’nin sunucuları üzerinden e-posta trafiğini yönetmeye başlamış. BlackBerry’ler ile şirket çalışanları arasında yazılı mesajlar aracılığıyla bilgi güncellemeleri yapılmış. Yani şirket genelinde telefon üzerinden işleyen bir bilgi ağacı söz konusu.

Sony yöneticileri başlangıçta bu saldırıyı birkaç gün veya hafta boyunca işleri ve iletişimi yavaşlatan birrahatsızlık olarak görmüş, fakat şimdi daha farklı bir durum söz konusu olduğunu ve her şeyin normale dönmesi için 5 ila 7 hafta arası bir süreç gerektiğini belirtiyor.

Teknoloji sistemleri yeniden normalde dönse dahi Sony’nin endişeleri pekte bitecek gibi durmuyor. Korsanların çaldıklarını iddia ettikleri ve yayınlamadıkları diğer veriler Sony’nin başına dert olacak gibi.The Interview filmi yayınlandığından beri korsanlardan herhangi bir haber çıkmadı. Onların ellerinde Sony’yi gelecek zamanlarda tehdit etmeye yetecek nitelikte ve önemde verinin olduğu iddia ediliyor.
yazı alıntıdır(webtekno.com)
bu yazıyı sosyal medyada paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuz'da argo kelimeler kullanmayınız...

kafa topu süper lig çıktı..

kafa topu süper lig çıktı..
Dvadi.Com'un ve İgrodel.net'in yaptığı kafa topu:süper lig yayınlandı.
karmakarışıkk.